De heren van Hemubo / Squash Almere zijn het nieuwe squashseizoen begonnen met een verrassende nederlaag tegen promovendus ‘Meersquash. De Almeerders gingen met 3-9 onderuit tegen de jonge Hoofddorpse formatie.

Natalie Grinham mocht het spits afbijten in het sportcentrum op het Fanny Blankers Koen Sportpark, maar de Australische nummer twee van de wereld had haar debuut in de hereneredivisie waarschijnlijk anders voorgesteld. De 29-jarige Almeerse, die van Squash Bond Nederland dispensatie heeft gekregen om dit seizoen in zowel de dames- als de herencompetitie uit te komen, had totaal niks in te brengen tegen de talentvolle Nederlander Bart Ravelli: 1-11, 7-11, 6-11.

De Australiër Bradley Hindle, bij afwezigheid van Dylan Bennett de kopman van Hemubo / Squash Almere, bracht beide partijen weer in evenwicht door op overtuigende wijze af te rekenen met de Engelsman Jamie Haycocks: 11-8, 11-3, 11-7. In de beslissende partij slaagde Niels Hoevenaars er vervolgens niet in om de winst veilig te stellen voor het Almeerse team. Hoevenaars moest in zijn wedstrijd tegen Frank Hartkoren op de belangrijke punten zijn meerdere erkennen in zijn Hoofddorpse tegenstander: 5-11, 10-12, 12-14

Lang hoeven de heren wellicht niet te treuren over deze verrassende nederlaag. Morgen staat al weer de volgende competitiewedstrijd op het programma. HSRC De Diepput is dan in Den Haag de koploper. De dames van Hemubo / Squash Almere, die na een speelronde de koppositie bezetten in de dameseredivisie, nemen het dan in Amsterdam op tegen het sterke Amstelpark.