In een gezellige amibiance in het squashcentrum van Beverwijk speelde J.Conijn/Squash Beverwijk vanavond tegen Fortis/Squash Utrecht. Utrecht wordt algemeen gezien als een van de grote kandidaten voor de Nederlandse titel aan het einde van dit seizoen. Vanavond konden hun buitenlandse top-spelers echter niet spelen door toernooi-verplichtingen in Pakistan. Met een ietwat uitgekleed team moesten ze dus aantreden tegen een sterk J.Conijn/Squash Beverwijk.

J.Conijn/Squash Beverwijk had al haar sponsors uitgenodigd om vooraf heerlijk te genieten van de kookkunsten van huiskok Vincent van den Burg en vervolgens puur van squash te genieten. Mede daarom speelde J.Conijn/Squash Beverwijk in een zeer sterke opstelling. De Maleisische nummer 15 van de wereld Ong Beng Hee leidde het team uiteindelijk naar een 11-1 overwinning.

Als eerste speelde Gabor Marges tegen Sebastiaan Weenink. Nadat het na de eerste twee games 1-1 stond (7-11 en 11-7) werd Gabor steeds beter en begon Weenink wat foutjes te maken. De derde game was zeer close en heel spannend, maar werd nipt gewonnen door Gabor met 14-12. Daarna was het verzet van Weenink gebroken en kon Gabor met 10-5 matchball voorkomen. Uiteindelijk maakte Weenink het laatste foutje op 10-7 en won Gabor met 3-1.

Daarna was het de beurt aan beide kopmannen, Ong Beng Hee voor J.Conijn/Squash Beverwijk tegenover Glenn Keenan voor Utrecht. Alhoewel de gamestanden anders doen vermoeden (13-11, 11-9, 11-6), was het toch heel duidelijk dat Ong Beng Hee niet voor niets op de 15e plaats op de wereldranglijst staat. Keenan streed echter dapper en scoorde een aantal zeer fraaie punten. Beng Hee was echter altijd volledig in controle en zodra hij achter stond gaf hij gewoon wat gas bij. Een dik verdiende 3-0 zege.

Als laatste was het de beurt aan de Australiër Luke Margan die tegen Jay Francis mocht aantreden. Jay speelde een goede wedstrijd en liet zien dat zijn racketvaardigheid nog steeds prima in orde is. Margan was echter wel een maatje te groot. Vooral het tempo was net even te hoog voor Jay en Margan bracht J.Conijn/Squash Beverwijk zijn derde overwinning van de avond; 3-0 (11-5, 12-10, 11-8).

J.Conijn/Squash Beverwijk won uiteindelijk met 11-1 en mag er dus met tevredenheid worden teruggekeken op deze avond. Als degradatie-kandidaat zo dik winnen van een titelkandidaat gebeurd niet zo vaak!

J.Conijn/Squash Beverwijk - Fortis/Squash Utrecht; 11-1

Gabor Marges - Sebastiaan Weenink; 3-0 (7-11, 11-7, 14-12, 11-7)
Ong Beng Hee - Glenn Keenan; 3-0 (13-11, 11-9, 11-6)
Luke Margan - Jay Francis; 3-0 (11-5, 12-10, 11-8)

Sponsors Beverwijk