BEVERWIJK - In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen had J.CONIJN/Squash Beverwijk wat goed te maken. De eerste (uit-)wedstrijd was namelijk met 11-2 verloren tegen Squash World. Er moesten nu dus punten gepakt gaan worden. Op voorhand was dat echter nog niet zo zeker. De tegenstander Reewoud/Squash Apeldoorn kwam namelijk met een zeer degelijk team naar Beverwijk.

Allereerst mocht Ronald van den Boogaard, uitkomend voor J.Conijn/Squash Beverwijk, revanche nemen voor zijn 3-0 nederlaag tegen Sander Kock van Squash World in de eerste competitiewedstrijd. Zijn tegenstander Tatu Murrunmaa, de Fin met Nederlandse squashnationaliteit, werd echter van tevoren fitter ingeschat. Na de eerste game met 7-11 verloren te hebben, leek dit ook bewaarheid te worden. Van den Boogaard kwam echter goed terug door de volgende twee games met 11-7 en 11-8 te winnen. De energie begon nu toch wat af te nemen en Tatu won de 4e game vrij gemakkelijk met 4-11. In de beslissende 5e game liep Van den Boogaard echter gestaag uit, waarbij Tatu op 4-8 achterstand zelfs een service uitsloeg (vermoeidheid?). Van den Boogaard speelde daarna de game gedecideerd uit met 11-7 en mocht dus zijn eerste winstpartij voor dit seizoen noteren; 3-2.

De nummers 1 van deze avond waren Luke Margan voor J.CONIJN/Squash Beverwijk en Stacey Ross voor Reewoud/Squash Apeldoorn. De 23-jarige Australiër Margan debuteerde in de Nederlandse competitie, terwijl de 35-jarige Engelsman Ross al jaren actief is in de professionele Eredivisie. Dit verschil was op de baan vooral op de belangrijke punten te zien. Margan kon goed meekomen en vaak ook voorkomen in iedere game, maar Ross sloeg op de juiste momenten toe om de game zijn kant op te laten vallen. In een wedstrijd waarin veel scheidsrechterlijke beslissingen moesten worden genomen, werd het uiteindelijk dus toch een duidelijke 3-0 overwinning voor Ross.

Tot slot mocht Gabor Marges aantreden tegen de Zuid-Afrikaanse Mark Rogers. Van deze Zuid-Afrikaan was niet veel bekend, maar hij begon goed. De eerste game won hij met 11-7. Gabor kwam in de tweede game beter in zijn spel en kon steeds meer druk zetten op Rogers. Deze game won hij dan ook met 11-7. In de derde game zag je Rogers echter steeds minder goed bewegen en op 7-1 achterstand gaf hij geblesseerd op. Een knie-blessure verhinderde hem verder te kunnen spelen en Gabor kreeg de overwinning dus in de schoot geworpen.

Uiteindelijk won J.CONIJN/Squash Beverwijk deze wedstrijd met 8-6 en dat is een goed resultaat tegen een potentiële landskampioen als Reewoud/Squash Apeldoorn.

J.CONIJN/Squash Beverwijk - Reewoud/Squash Apeldoorn; 8-6 3. Ronald van den Boogaard - Tatu Murrunmaa; 3-2 (7-11, 11-7, 11-8, 4-11, 11-7) 1. Luke Margan - Stacey Ross; 0-3 (8-11, 9-11, 8-11) 2. Gabor Marges - Mark Rogers; 3-1 (7-11, 11-7, 7-1 opgave)

Door Rick Luttikhuizen 

 

Uitslagen Eredivisie van 14 november 2006 

Teletekst uitslagen