De squashers van Squash Zwolle hebben woensdagavond een heel gemakkelijke overwinning behaald op hekkensluiter Flevoparq uit Dronten. De Zwollenaren Mark van Veenhuizen, Kashif Shuja en Lucas Buit verloren in eigen huis geen game van de Drontenaren: 12-0.

Door deze overwinning is Zwolle weer een stap dichterbij deelname aan de play-offs. “Je kan wel zeggen dat dit een hele gemakkelijke overwinning was”, zegt teammanager Niels Boek.

In de eerste partij van de avond was het grote niveauverschil al waarneembaar. Mark van Veenhuizen had geen kind aan Hans Maarten Cardinaal en won met 11-8, 11-3 en 11-9 van de Drontenaar. De tweede partij was een prooi voor Kashif Shuja. Hij won met 11-1, 11-3 en 11-7 van Kim Are Killingberg. De overwinning voor Zwolle was al binnen, maar Lucas Buit deed ook nog wat hij moest doen. In de laatste partij van de avond won Buit met 11-5, 11-4 en 11-2 van Glenn Keenan. “Het lijkt erop dat Dronten zich al bij degradatie heeft neergelegd. Het was al met al een hele gemakkelijke avond voor Squash Zwolle”, zegt Boek.

Door de overwinning op Flevoparq komt deelname aan de play-offs voor squash Zwolle steeds dichterbij. “Wij gaan vol voor de play-offs. Op Den Haag na, kunnen wij in de play-offs zeker van iedereen winnen. Hopelijk kunnen we daarom in de halve finale Den Haag ontlopen”, zegt teammanager Boek. Na deze overwinning is Squash Zwolle, mede door een 11-3 verliespartij van Maastricht, gestegen naar een tweede plaats in de eredivisie.