meersquash‘MeerSquashHeroes, het Hoofddorpse eredivisieteam, heeft gisteravond een belangrijke winst geboekt. De jonge ploeg van 18 jaar en tweemaal 23 jaar, rekende tijdens de 10e speelronde van het seizoen voor eigen publiek met 10-4 af met Squash Maastricht, en heeft hiermee de 4e plek van de hoogste divisie in de Nederlandse squashcompetitie bemachtigd. Deze positie geeft de heren aan het eind van het seizoen recht op deelname aan de Play-Offs om de landstitel.

De 18-jarige Marc ter Sluis beet het spits krachtig af met een 3-0 winst op leeftijdsgenoot Tim van der Pluijm. De eerste game moest het jeugdtalent nog warmdraaien, maar daarna stuurde hij de zoon van veelvoudig Nederlands Kampioen Erik van der Pluijm met 12-10, 11-6, 11-1 terug naar het verre Limburg.

Kopman Bart Ravelli wist dit voorbeeld niet te volgen tegen zijn hoger aangeslagen tegenstander Dylan Bennett. De eerste game was de Hoofddorper nog duidelijk sterker, maar de volgende 3 games moest hij toch zijn meerdere erkennen in de Eindhovenaar. Het werd 11-8, 4-11, 5-11, 8-11.

Na deze verloren wedstrijd was het de beurt aan de pas afgestudeerde Frank Hartkoren om de winst binnen te slepen. De inmiddels fulltime internationaal profsquasher bleek nog net een maatje te groot voor Rick Penders, die vorig weekend nog Nederlands Kampioen onder de 19 jaar werd. De spannende wedstrijd resulteerde in een 11-3, 11-9, 9-11, 12-10 overwinning voor Hartkoren.

Door de overwinning van ‘MeerSquashHeroes van de 5e naar de 4e plaats na 10 speelronden heeft het team 72 punten. Squash Maastricht volgt op 4 punten, en Squash Zwolle, de nummer 6 van de ranglijst, heeft een achterstand van 12 punten op de Hoofddorpers. Volgende week staat de wedstrijd ‘MeerSquashHeroes tegen Squash Zwolle op het programma.