De ban is gebroken. Na twee verliespartijen eerder dit seizoen zette de talentvolle squasher Tomas de Paauw namens zijn club Didacticum Victoria gisteravond eenvoudig zijn tegenstander Humphrey Fridt opzij: 3-0. Daarmee legde De Paauw, de zoon van voorzitter en teammanager John, de basis voor de eenvoudige Victoriaanse zege op Squash Zwolle: 12-2.

De Rotterdamse formatie deed wat ze moest doen. Zwolle is namelijk een zwakkere broeder in de Nederlandse eredivisie, terwijl Victoria ieder jaar tot de titelfavorieten wordt gerekend.

De Rotterdamse club heeft er dit seizoen voor gekozen om iedere competitiewedstrijd, inclusief de play-offs, een talent de kans te geven. In de praktijk wisselen Tomas de Paauw en Michael Ernst elkaar af. Tot gisteravond bracht dat qua punten nog weinig op, maar De Paauw kan nu weleens voor de ommekeer hebben gezorgd. Hij begon nerveus, maar trok al snel gedecideerd de wedstrijd naar zich toe. Opponent Fridt kon uiteindelijk slechts vijftien puntjes pakken.

Toen was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, want de Australiër Steven Finitsis is ‘op één’ dit seizoen een klasse apart voor Victoria. Hij speelde alle vijf competitieduels, en won ook vijf keer eenvoudig. Gisteren werd in Kralingen de Amsterdammer Lucas Buit, die vorig seizoen nog voor Victoria uitkwam, eenvoudig van de glazen baan gemept: 3-1.

Victoria’s clubcoach Stephen Cooke verloor daarna de eerste game van Tom Hoevenaars van Zwolle. Maar eenmaal in zijn ritme gaf ‘Cookie’ squashles: 3-1.

,,Ik ben dik tevreden,’’ was de logische conclusie van manager John de Paauw. Woensdag spelen de Rotterdammers weer een wedstrijd, thuis tegen Plan B/MAX.

Didactucum Victoria-Squash Zwolle 12-2
Tomas de Paauw-Humphrey Fridt  3-0 (11-3, 11-9, 11-3).
Steven Finitsis-Lucas Buit  3-1 (9-11, 11-2, 11-6, 11-4).
Stephen Cooke-Tom Hoevenaars 3-1 (6-11, 11-1, 11-9, 11-1).