De vrouwen van ‘MeerSquashHeroes hebben woensdag een grote stap gezet op weg naar het landskampioenschap. In eigen huis werd Squash Zwolle op een 15-4 nederlaag getrakteerd, waardoor de Hoofddorpse formatie na twee speelronden alleen aan kop kwam.

Doordat er slechts vier damesteams meedoen aan de Nederlandse eredivisie, worden er dit seizoen maar zes wedstrijden gespeeld. Ook staan er geen Play-Offs op het programma. Het team dat in maart na zes speelronden bovenaan staat, is dan ook kampioen van Nederland. Hierdoor zijn alle zes reguliere competitieduels van cruciaal belang. De duidelijke overwinning op de Zwollenaren was dan ook een flinke opsteker voor de thuisploeg. Doordat medekoploper Squash Almere met 3-12 verloor van Victoria Squash, staat ‘MeerSquashHeroes na twee wedstrijden al minimaal acht punten los op de concurrentie.

De winstpunten kwamen gisterenavond overigens op naam van Natalie Grinham (11-8, 11-4, 11-9 tegen Sina Wall), Kim Hannes (7-11, 11-5, 7-11, 11-5, 11-2 tegen Dagmar Vermeulen), Milou van der Heijden (4-11, 11-7, 11-9, 11-9) en Tessa ter Sluis (11-6, 11-6, 7-11, 11-9 tegen Natasja Buisman).

De mannen van ‘MeerSquashHeroes verging het minder in hun derde duel in de vaderlandse eredivisie. De uitwedstrijd tegen SC. Erik van der Pluijm uit Maastricht leverde slechts twee punten op: 2-12. Alleen routinier Tommy Berden wist twee games binnen te slepen voor de Hoofddorpers. Dit had er een meer kunnen zijn, maar bij een 2-0 en 5-4 voorsprong tegen Rick Penders raakte de voormalig Nederlands kampioen weer geblesseerd aan zijn hand, waardoor hij een aantal punten later de strijd definitief moest staken. Frank Hartkoren (5-11, 6-11, 8-11 tegen Dylan Bennett) en Marc ter Sluis (9-11, 8-11, 3-11 tegen Tim van der Pluijm) hadden eerder op de avond al een duidelijke nederlaag geleden.

Door de grote nederlaag zakte ‘MeerSquashHeroes een plek op de nationale ranglijst. Zij staan nu zesde met 18 punten. Koploper HSRC De Diepput heeft er tien meer. Volgende week spelen de Hoofddorpse mannen uit tegen Squash Zwolle, de nummer vijf van de ranglijst. De dames komen pas 10 november weer in actie.