HOOFDDORP - De dames van Meersquash hebben in hun tweede competiewedstrijd in de eredivisie een overtuigende overwinning behaald op het bezoekende Squash Almere. Na de nederlaag van twee weken geleden tegen Amstelpark, werd het woensdag 12-5 voor het team uit Hoofddorp.


Met Orla Noom weer in de gelederen, eerder ontbrak zij vanwege het spelen van toernooien in India en Hong Kong, startte Meersquash met de jeugdige Tessa ter Sluis. Zij moest het opnemen tegen Laura Lagerwey. Het werd een zeer spannende wedstrijd, waarin Ter Sluis na een 2-1 achterstand in games uiteindelijk toch de wedstrijd naar zich toe wist te trekken. Op karakter wist zij zo de punten voor de thuisploeg binnen te halen door haar 3-2 overwinning. Daarna was het de beurt aan Noom, die de ervaren Daphne Albeda Jelgersma tegenover zich wist. Met sterk spel wist zij vrij eenvoudig te winnen met 3-0, gamestanden 11/8, 11/6 en 11/5.

Ook de Engelse Lauren Sidall gaf tegen haar opponent weinig weg. De kopvrouw van de Hoofddorpse formatie wist, net als Noom, in straight games te winnen. Margriet Huisman werd met 3-0 verslagen. Als laatste kwam Manon Butterlin op de baan. Tegen het aankomende talent Ilona Lagerwey kon zij echter niet het verschil maken en verloor na een gelijkopgaande strijd met 7/11, 6/11 en 6/11.

De eerstvolgende wedstrijd voor de dames is op 11 november tegen Squash Zwolle, in Zwolle. Op 2 december volgt dan een thuiswedstrijd, tegen Centre Court.