bart_ravelli.jpgZaterdag 25 april staat de Nederlandse squashsport in het teken van de Eredivisie Play-Offs. In het Frans Otten Stadion in Amsterdam nemen zowel de heren- als de dames van Hemubo / Squash Almere en 'MeerSquashHeroes het dan tegen elkaar op. En dat mag toch wel een verrassing genoemd worden.

Door de aangepaste regels was het voorafgaand aan het seizoen al wel duidelijk dat beide teams tot de kanshebbers behoorden, maar de favorietenrol lag destijds toch nog wel stevig bij Victoria Rotterdam. In ieder geval bij de heren. De Rotterdammers kwamen aan het einde van de rit echter flink te kort. Dus wordt het straks een Almeers en/of Hoofddorps feestje in Amsterdam.

De damesfinale
Bij de dames is er geen favoriet aan te wijzen voor de eindstrijd. Zowel Hemubo / Squash Almere als ‘MeerSquashHeroes treden in ieder geval in hun sterkste formatie aan, uiteraard wel binnen de 200-punten grens die Squash Bond Nederland aan het begin van het seizoen invoerde voor eredivisieteams. Door de nieuwe regel kan regerend landskampioen Hemubo / Squash Almere bijvoorbeeld niet spelen met Margriet Huisman of Milou van der Heijden op positie drie, maar moeten ze vicky_botwright.jpgde 15-jarige Ilona Lagerweij opstellen. Kijkend naar beide opstellingen is het aannemelijk om te veronderstellen dat de ontmoeting tussen de zusjes Grinham op 25 april uiteindelijk gaat bepalen welk team zich een jaar lang landskampioen mag noemen. En met de nummers drie (Rachael) en vier (Natalie) van de wereld op de baan had de Nederlandse squashbond zich geen beter affiche kunnen wensen.

Hemubo Squash Almere vs. ‘MeerSquashHeroes
Natalie Grinham (Ned) vs. Rachael Grinham (Aus)
Vicky Botwright (Eng) vs. Orla Noom (Ned)
Ilona Lagerweij (Ned) vs. Kim Hannes-Teunen (Bel)

De herenfinale
Bij de heren is er wel lichtjes sprake van een favoriet, zonder dat daarbij overigens gezegd wordt dat deze de finale ook daadwerkelijk winnend gaat afsluiten. Want daar is de tegenstand te sterk voor. Hemubo / Squash Almere heeft met de Amerikaan Gilly Lane echter een ijzersterke nummer drie, die normaal gesproken zijn duel met Bart Ravelli niet zal verliezen. En dat zou dan betekenen dat de Almeerders, die dit seizoen overigens via de achterdeur behouden bleven voor de eredivisie omdat Squash Apeldoorn zich op het laatste moment terugtrok, nog maar één overwinning daryl_selby.jpgnodig hebben voor de titel. Kijkend naar de ‘line-ups’ zit dat er zeker in, maar evengoed wint ‘MeerSquashHeroes beide ontmoetingen op de twee topposities. Wie het weet mag het zeggen, zaterdag 25 april weten we meer!

Hemubo Squash Almere vs. ‘MeerSquashHeroes
Cameron Pilley (Aus) vs. Daryl Selby (Eng)
Dylan Bennett (Ned) vs. Chris Ryder (Eng)
Gilly Lane (VS) vs. Bart Ravelli (Ned)