Cameron PilleyDe heren van Hemubo / Squash Almere hebben zich vanavond geplaatst voor de Play-Offs van de Nederlandse squasheredivisie, die op zaterdag 25 april plaats vindt. De formatie van teammanager Tommy Berden had in eigen huis geen kind aan Sports World (12-0) en stelde daarmee het felbegeerde ticket voor de finaledag veilig. De Almeerse dames, die zich twee weken geleden al definitief schaarde bij de beste twee ploegen van Nederland, wonnen vanavond ook eenvoudig. Eurosafe Solutions / Squash Zwolle werd eveneens met een 12-0 nederlaag terug naar huis gestuurd.

Stefan Eveleens, Dylan Bennett en Cameron Pilley haalden vanavond zonder problemen de beslissende zeges binnen voor Hemubo / Squash Almere. Eveleens was in de eerste partij van de avond duidelijk een maatje te groot voor Brian Ernst (11-8, 11-8, 11-2) en ook de Australiër Pilley was oppermachtig in zijn wedstrijd tegen Martijn Kock: 11-8, 11-8, 11-4. Dylan Bennett zorgde vervolgens voor de maximale twaalf punten door het Belgische talent Sam van Brusselen met 11-7, 11-8, 11-9 te verslaan. Hierdoor zijn de Almeerders als koploper alleen nog maar te achterhalen door HSRC De Diepput, de nummer twee van de nationale ranglijst, waardoor deelname aan de Play-Offs een feit is.

De vrouwen van Hemubo / Squash Almere sloten het reguliere seizoen af als nummer één op de nationale squashranglijst. Onder aanvoering van kopvrouw Natalie Grinham, weer teruggekeerd in de opstelling na maanden van afwezigheid als gevolg van kinkhoest, werden de Zwolse tegenstanders in recordtijd opgerold. De maandag 31 jaar geworden Grinham versloeg Nederlands international Dagmar Vermeulen met 11-6, 11-3, 11-3. De 18-jarige Milou van der Heijden en routinier Daphne Albada Jelgersma versloegen eveneens met gemak respectievelijk Natasja Buisman (11-6, 11-6, 11-3) en Wendy Gunther (11-5, 11-2, 11-3).

Op zaterdag 25 april stuiten de dames van Hemubo / Squash Almere nu op ‘MeerSquashHeroes. Saillant detail: Rachael Grinham, de oudere zus van Natalie, komt sinds deze jaargang uit voor de Hoofddorpers. Vorig seizoen werd de Australische wereldtopper nog landskampioen met haar zus namens Hemubo / Squash Almere. Tegen wie de Almeerse mannen over ruim een maand moeten aantreden in het Frans Otten Stadion, wordt pas over twee weken bekend. HSRC De Diepput heeft een voorsprong van vier punten op ‘MeerSquashHeroes, maar de Hagenaars ontvangen in de laatste wedstrijd van het seizoen uittredend landskampioen Didacticum Victoria Rotterdam. ‘MeerSquashHeroes heeft op papier een makkelijkere wedstrijd tegen Sports World.