darwish08bo1355.jpgKarim Darwish zal komende woensdag zijn opwachting maken in de Nederlandse eredivisie. De nieuwe mondiale lijstaanvoerder zal dan voor het eerst dit seizoen in actie komen namens Didacticum Victoria Rotterdam in de partij tegen Sports World. De 27-jarige Egyptenaar, die per 1 januari 2009 de koppositie op de wereldranglijst heeft overgenomen van zijn landgenoot Amr Shabana, neemt het dan in 'eigen huis' op tegen de jonge en talentvolle Amsterdammer Sander Kock. De entree voor de partij tussen de Rotterdammers en de hoofdstedelingen is gratis! darwish08bo1355.jpgKarim Darwish zal komende woensdag zijn opwachting maken in de Nederlandse eredivisie. De nieuwe mondiale lijstaanvoerder zal dan voor het eerst dit seizoen in actie komen namens Didacticum Victoria Rotterdam in de partij tegen Sports World. De 27-jarige Egyptenaar, die per 1 januari 2009 de koppositie op de wereldranglijst heeft overgenomen van zijn landgenoot Amr Shabana, neemt het dan in 'eigen huis' op tegen de jonge en talentvolle Amsterdammer Sander Kock.

De komst van Darwish, vorige maand nog goed voor de hoofdprijs van ruim 30.000 euro tijdens het Saudi International, is niet alleen een publiciteitsstunt. Zijn club Didacticum Victoria Rotterdam wil zowel de Egyptische baltovenaar als de Engelse wereldtopper Peter Barker, de nummer negen van de wereld, vrijspelen voor de finaledag om zo de best mogelijke kans te hebben om de vorig jaar behaalde landstitel met succes te verdedigen. Darwish dient hiervoor in de tweede seizoenshelft minstens drie keer in actie te komen.

Overigens dient Didacticum Victoria Rotterdam zich eerst nog wel te plaatsen voor de afsluitende 'Play-Off'. Alleen de nummers één en twee van de reguliere competitie maken op zaterdag 25 april uit wie zich een jaar lang landskampioen mag gaan noemen. Op dit moment neemt de ploeg uit de Maasstad de derde plaats in op de nationale ranglijst, achter koploper 'MeerSquashHeroes en HSRC De Diepput. Ook de nummer vier, Hemubo / Squash Almere, is nog verre van kansloos voor de twee bovenste plekken aan het eind van het seizoen.

Door de aanwezigheid van de nummer één van de wereld treedt international Rene Mijs aanstaande woensdag op positie twee aan tegen Martijn Kock. Eerder dit seizoen won de oudste van de gebroeders Kock deze ontmoeting. De openingspartij van de avond gaat tussen Michael Ernst en Brian Ernst. Inderdaad ook twee broers. De jongste (Michael) speelt voor de thuisploeg, de oudste (Brian) stapte dit jaar over naar de tegenstander van vanavond. Het belooft dan ook een echte broederstrijd te worden!

Entree voor de partij tussen de Rotterdammers en de hoofdstedelingen is gratis! Het duel begint om 19.30 uur.