_2142537klein.jpgHet damesteam van Hemubo / Squash Almere heeft gisterenavond goede zaken gedaan in de Nederlandse eredivisie. In en tegen Rotterdam werd All Inn Solo Victoria Rotterdam met ruime cijfers (12-1) verslagen, waardoor de Almeerse dames de koppositie overnamen van hun Rotterdamse tegenstander. De Almeerse heren daarentegen gingen in eigen huis wederom onnodig onderuit. Tegen koploper HSRC De Diepput werd het 5-9. _2142537klein.jpgHet damesteam van Hemubo / Squash Almere heeft gisterenavond goede zaken gedaan in de Nederlandse eredivisie. In en tegen Rotterdam werd All Inn Solo Victoria Rotterdam met ruime cijfers (12-1) verslagen, waardoor de Almeerse dames de koppositie overnamen van hun Rotterdamse tegenstander. De Almeerse heren daarentegen gingen in eigen huis wederom onnodig onderuit. Tegen koploper HSRC De Diepput werd het 5-9.

Bradley Hindle zorgde op het Fanny Blankers Koen Sportpark nog wel voor een goed begin voor Hemubo / Squash Almere. De Australische Almeerder had geen kind aan Rombert Anjema, het jongere broertje van drievoudig Nederlands kampioen Laurens: 11-7, 11-1, 11-3. Diens oudere broer bracht HSRC De Diepput echter weer op gelijke hoogte met een overwinning op Cameron Pilley. Hoewel de eveneens uit Australië afkomstige speler in Almeerse dienst goed tegenstand bood, was het toch de 25-jarige Anjema die aan het einde van elke game net iets over had: 7-11, 10-12, 8-11. Dylan Bennett slaagde er vervolgens niet in om de overwinning binnen te slepen voor de Almeerders. De 24-jarige squasher verloor in een Nederlands onderonsje van Piedro Schweertman: 13-11, 10-12, 12-10, 3-11, 7-11. Het was al weer de derde keer dit seizoen dat Bennett in vijf games een beslissende partij verloor voor Hemubo / Squash Almere tegen een lager ingeschaalde opponent.

Bij de dames was alleen de partij tussen beide nummers één spannend. Kopvrouw Natalie Grinham nam daarin revanche op de Engelse Jenny Duncalf, de mondiale nummer vijf, die haar vorige maand tijdens het WK squash in Manchester nog de baas was. De 30-jarige Almeerse, zelf de nummer twee van de wereld, won dit keer wel. Het werd 7-11, 11-8, 8-11, 11-0, 11-8. De Engelse Rebecca Botwright en routinier Daphne Albada Jelgersma hadden beiden weinig moeite met hun tegenstandsters. Botwright klopte Milja Dorenbos (11-2, 11-8, 11-3), Albada Jelgersma was te sterk voor Marion Dingemans: 11-4, 11-4, 13-11.

Over twee weken staat de volgende speelronde in de Nederlandse eredivisie op het programma. Zowel de heren als de dames van Hemubo / Squash Almere komen dan weer in actie. De mannen reizen dan af naar Amsterdam voor een partij tegen Sports World, de Almeerse dames spelen in eigen huis tegen hekkensluiter Centre Court uit Wijk bij Duurstede.