Wilson Tour Klassement winnaarsDe prijsuitreiking van de Grand Final neemt altijd wel de nodige tijd in beslag. Het zijn niet alleen de categoriewinnaars die een prijs ontvangen, maar ook de ceremoniële huldiging van de algemeen klassement winnaars. Ook wel bekend als de Toernooi.nl Ranking 2009. En dan is het nog niet gedaan, want tot slot is de gratis verloting van vele interessante prijzen onder de toeschouwers en deelnemers. Het zorgt altijd voor een volle tribune en dat is natuurlijk wel sfeerverhogend.

Grote winnaar werd Piedro Schweertman. Hij versloeg Rene Mijs in de finale met 3-0 en hij werd tevens de triomfator van het klassement in de A categorie. Bij de dames A was de Ierse Aisling Blake oppermachtig. Zij gunde Dagmar Vermeulen in de finale maar 2 punten. Dagmar was wel een beetje de verliezer van het weekend, want na 5 keer op rij het Klassement te hebben gewonnen, moest zij nu haar meerdere erkennen in Lisette Eschweiler. Lisette had een uitgekiend strijdplan aan het begin van het seizoen en dat resulteerde in een nipte eindoverwinning.

Piedro was de enige mannelijke speler die een dubbele victorie kende dit weekend. Bij de heren B won Urbano Farro. De winnaar van het klassement heren B werd Jordie Verdonk van Apeldoorn. Bij de heren C won de jonge Hillegommer, Nicolas Hermans. Winnaar van het klassement werd Philip Keckeis van Flevoparq. De heren D werd een prooi voor Joost Haeck en klassementwinnaar werd Thony Schwab van Flevoparq.

Bij de dames B mocht Wendy Gunther van Squash Zwolle zowel de eerste prijs voor het winnen van het toernooi ophalen, alsmede de beker voor het klassement. De dames C werd gewonnen door Vilija Jozonyte van Hillegom. Haar clubgenoot Marije van der Jagt won het klassement.

WilsonDe Wilson tour gaat volgend jaar het 7e seizoen in. De toernooien zullen qua opzet en uitvoering hetzelfde blijven. Organisator Thony Schwab gaat wel wat veranderingen doorvoeren. Op de Grand Final na worden het uitsluitend eendagstoernooien. Er zullen ook twee of drie toernooien op zondag gepland worden. De tour zal drie toernooien minder worden, dus een aantal centra worden dit seizoen niet in de tour opgenomen. Er komen ook minder prijzengeldtoernooien, maar de toernooien die wel met prijzengeld zijn, zullen een hogere prijsuitkering kennen. De Wilson tour organisatie gaat bij deze toernooien de A spelers en speelsters inviteren. Het algemeen klassement blijft, maar iedere categoriewinnaar wint nu 100 euro en een grote wisselbeker. De tour start na de zomer op 12 september in EDE.

 

Einduitslag Grand Final Hillegom:

 • Heren A : Piedro Schweertmann All Inn
 • Heren B : Urbano Farro SRCA
 • Heren C : Nicolas Hermans Hillegom
 • Heren D : Joost Haeck Dekker Warmond
 • Dames A : Aisling Blake Amstelpark
 • Dames B : Wendy Gunther Squash Zwolle
 • Dames C : Vilija Jozonyte Hillegom

 

Een foto-impressie kun je zien op www.squash-hillegom.nl


Toernooi.nl Ranglijst 2009

 • Heren A : Piedro Schweertmann All Inn
 • Heren B : Jordie Verdonk Apeldoorn
 • Heren C : Philip Keckeis Flevoparq Dronten
 • Heren D : Thony Schwab Flevoparq Dronten
 • Dames A : Lisette Eschweiler Squash Zwolle
 • Dames B : Wendy Gunther Squash Zwolle
 • Dames C : Marije van der Jagt Hillegom

 

Dames A

 

Dames A

 

 

 

Dames B

Dames B

 

 

 

Dames C

 

Dames C

 

 

 

Heren A

 

Heren A

 

 

 

Heren B

 

Heren B

 

 

 

Heren C

 

Heren C

 

 

 

Heren D

 

Heren D

 

 

 

Klassement winnaars

 

Klassement winnaars

 

 

 

De bekers

 

De bekers

 

 

 

Marcel Dol deelt uit

 

Marcel Dol deelt uit!