wilsonDe banen van squashcentrum All Inn waren afgelopen weekend het strijdtoneel van de Grand Final van de Wilson tour. Normaal gesproken zijn de Wilson toernooien een maatje of twee te klein voor de nummer 2 van de Wereld. Echter de in Almere woonachtige Australische, speelt liever zware wedstrijden dan dat ze traint en dan is dit toernooi een uitstekend alternatief. wilson

De banen van squashcentrum All Inn waren afgelopen weekend het strijdtoneel van de Grand Final van de Wilson tour. Normaal gesproken zijn de Wilson toernooien een maatje of twee te klein voor de nummer 2 van de Wereld. Echter de in Almere woonachtige Australische, speelt liever zware wedstrijden dan dat ze traint en dan is dit toernooi een uitstekend alternatief. De Nederlandse Orla Noom was haar voornaamste concurrent en ondanks dat zij op een respectabele 45e plaats op de Wereldranking staat, is dat geen uitdaging voor Natalie Grinham. In haar missie om Wereldkampioene te worden, deed zij daarom ook mee aan het heren toernooi en won twee van de vier wedstrijden in een sterk deelnemersveld. Zij heeft dus op 1 dag moeiteloos 8 wedstrijden afgewerkt, dus met haar fitheid zit het wel goed. Natalie versloeg  Orla Noom in de finale, die goed speelde, maar nog niet aan het niveua van Natalie kan tippen. Gelukkig voor Orla zitten er nog wat jaartjes leeftijdverschil tussen beide dames. De derde plaats werd veroverd door Dagmar Vermeulen, door Milja Dorenbos te verslaan, De beste verliezer (plate) werd Cigany Sierveld

Lucas Buit verrast Australiër, Bradley Hindle
Het toernooi bij de heren werd gewonnen door negenvoudig Nederlands Kampioen, Lucas Buit, die op 38 jarige leeftijd blijft verassen. Hij won in de finale met 2-0 van de Australische Bradley Hindle, die op een 87e positie van de wereldranking staat en 12 jaar jonger is. Lucas Buit rekende in de eerste ronde af met Boy zandvliet en won in de kwartfinale van Frank Hartkoren. In de halve finale was Piedro Schweertmann zijn tegenstander en de laatste confrontatie tussen deze spelers was toen in het voordeel van de Zeelander.  Ook dit weer speelde Piedro goed, maar Buit was blijkbaar zijn nederlaag niet vergeten en speelde degelijk en geconcentreerd. Doordat er vier wedstrijden op 1 dag moest worden gespeeld, waren de halve finales en finale, best of three. Wellicht een voordeel voor de veteraan, maar hij leek ook fitter dan zijn jongere opponent. Buit won met 2-0. De andere finalist werd de in Almere woonachtige Bradley Hindle uit Australië. Hindle leek Buit gelijk te overvleugelen, maar langzaam kwam Buit op gang en won alsnog de 1e game. Ook nu leek de oude rot weer fitter dan zijn tegenstander. Hij schakelde een tandje hoger en won ook de 2e game en daarmee zijn twee Grand Final op rij. Verderop in het verslag de uitslagen van de overige categorieën.

Einduitslag Toernooi.nl ranking 2007
De Toernooi.nl Ranglijst 2007 is een reeks van toernooien die georganiseerd worden door T&M Projects. De Wilson toernooien en een aantal side events van Stichting Topsquash Nederland en NEXT behoren tot deze reeks . Bij de heren en dames A zijn er naast grote wisselbekers, geldprijzen tot de 3e plek. Bij de categorieën B C en D zijn er ook  grote wisselbekers en geldprijzen voor de nummers 1.

Sebastiaan Weenink en Dagmar Vermeulen zegevieren
Het algemeen klassement werd bij de heren gewonnen door de nummer 5 van Nederland, Sebastiaan Weenink en bij de dames voor de vierde achtereenvolgende keer door Dagmar Vermeulen. Bij de heren B was de meest constante speler, Ruben Schuurmans. Bij de dames B was dat eveneens het geval met Mijnie de Graaf.

De climax van de heren C categorie ontaardde in dusdanige thriller, dat het meer uitleg behoeft. Michael Schults ging met 10 punten voorsprong op de runner up, Maarten Hessel van Dinther, de Grand final in. Hij moest alleen Maarten voor blijven. Op zich een lastige opgave, omdat Maarten van de 6 toernooien waaraan hij heeft meegedaan, er maar liefst vier heeft gewonnen. Schults verloor gelijk in de eerste ronde, maar zag tot zijn verassing en opluchting, dat Maarten eveneens in de eerste ronde verloor. Theoretisch zou de nummer drie op de ranglijst, Hans Smits, met een 80 punten achterstand, Schults nog voorbij kunnen. Punt was dat hij dan wel de finale moest halen en dat had hij in de vier jaar dat hij aan de tour meedeed nog nooit gehaald. Waarschijnlijk haalde hij zoveel motivatie uit deze buitenkans, dat hij boven zichzelf uitsteeg en het toernooi won en daarmee ook het eindklassement. Twee honden vechten om 1 been en ………vul het maar aan.
Bij de dames C minder spanning, Laura Lagerweij won het klassement met overmacht. Bij de heren D mocht Thony Schwab de beker mee naar huis nemen. Het gemopper van een paar spelers naast zich neer leggend. Of ik nu toernooileider ben of niet, ze moeten mij dan maar op de baan verslaan. Volgend jaar is hij van plan zijn beker zeker te verdedigen.