SQUASHTIP 5

De squashtips die je op SquashWeb kunt lezen zijn afkomstig van Babette Hoogendoorn van Kydos.nl. Babette is ex-international en zevenvoudig Nederlands kampioene. Ze is een aantal jaren werkzaam geweest als bondscoach en heeft alle nationale teams getraind.

Babette over de squashtips: "Het is voor mij een uitdaging om mijn ervaring en enthousiasme over het squashspel met zoveel mogelijk mensen te delen. Door de jaren heen heb ik geleerd dat een kleine tip al meteen tot veel meer squashplezier leidt en wie wil dat niet? Ben je nieuwsgierig naar meer en wil je de tips in praktijk oefenen, dan kun je overwegen om deel te nemen aan één van mijn workshops."

Babette Hoogendoorn

DE SQUASHTIPS

#8: Voetenwerk

#7: De boast

#6: Service return

#5: Service

#4: Solo practice

#3: Slagbeweging forehand- en backhandlengte

#2: De grip en racketpositie

#1: Kijk naar de bal!

Dé squashtips lees je op www.squashweb.nl

 

Service

Het valt me op dat weinig mensen voldoende aandacht besteden aan de service en deze alleen gebruiken om de bal in het spel te brengen. Met een goede service kun je je tegenstander vanaf het begin van de rally onder druk zetten.

Een bovenhandse service kan misschien wel wat harder worden geslagen, maar de controle over de bal is onvoldoende. Bij een onderhandse service heb je meer controle, maar kun je minder hard slaan. Wil je zowel controle als power, serveer dan met het racketblad ter hoogte van je schouder.

Neem je tijd voor het spelen van de service zodat je de bal met aandacht kunt slaan. Let hierbij op twee dingen. Ten eerste kijk je waar je tegenstander staat, zodat je weet waar je de bal moet spelen. Ten tweede kies je waar je de bal op de voormuur wil plaatsen. Sla hierna pas op.
Als je hierop oefent, leer je vanzelf je service beter te plaatsen.

Bij een zachte of lob service speel je de bal hoog op de voormuur, bij een harde service kun je de bal vlak boven de servicelijn spelen.
Bij beide services is het de bedoeling dat de bal de zijmuur raakt ter hoogte van je tegenstander, waardoor deze moeite heeft om de bal terug te spelen.
Hiernaast kan een service op het lichaam of service door het midden worden geslagen. Deze variatie zorgt ervoor dat je tegenstander je service niet gaat ´lezen´.

 

Veel plezier met deze squashtip!

Wil je meer informatie over bovenstaande squashtip, dan kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op de website:
www.kydos.nl


 

Kydos werkt!

De Kydos-aanpak is uniek. Met waardering voor zowel de mentale als de lichamelijke aspecten ontdek je met Kydos zelf je verbeterpunten. Squashtraining is een onderdeel van Kydos, maar tevens omvat Kydos life coaching in de vorm van gesprekken. Introspectie gecombineerd met lichaamsbeweging. Al bewegend, sportend, laat Babette je zelf ervaren waar je blokkades - en dus oplossingen zitten.

De doelen van Kydos:


- Verhoging persoonlijke effectiviteit
- Bewustwording van eigen patronen
- Zelfrespect
- Versterkt zelfbeeld
- Teambuilding

Je omgeving kun je vaak niet of moeilijk veranderen, maar de wijze waarop je ermee omgaat wel.
Kydos contact
Babette Hoogendoorn

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.