SQUASHTIP 2

De squashtips die je op SquashWeb kunt lezen zijn afkomstig van Babette Hoogendoorn van Kydos.nl. Babette is ex-international en zevenvoudig Nederlands kampioene. Ze is een aantal jaren werkzaam geweest als bondscoach en heeft alle nationale teams getraind.

Babette over de squashtips: "Het is voor mij een uitdaging om mijn ervaring en enthousiasme over het squashspel met zoveel mogelijk mensen te delen. Door de jaren heen heb ik geleerd dat een kleine tip al meteen tot veel meer squashplezier leidt en wie wil dat niet? Ben je nieuwsgierig naar meer en wil je de tips in praktijk oefenen, dan kun je overwegen om deel te nemen aan één van mijn workshops."

Babette Hoogendoorn

DE SQUASHTIPS

#8: Voetenwerk

#7: De boast

#6: Service return

#5: Service

#4: Solo practice

#3: Slagbeweging forehand- en backhandlengte

#2: De grip en racketpositie

#1: Kijk naar de bal!

Dé squashtips lees je op www.squashweb.nl

 

Zorg ervoor dat je racket in slagpositie is vóórdat je naar de bal beweegt

Er zijn nogal wat verschillende visies over hoe je je racket dient vast te houden en hoe de beginpositie van het racket behoort te zijn. Mijns inziens zijn hierbij drie onderdelen belangrijk, namelijk de grip, de positie van het racket en de slag. Op de slag kom ik in de eerstvolgende tip terug, hier zal ik het hebben over de grip en de positie van het racket.

Grip
Met grip wordt bedoeld de wijze waarop je je racket vasthoudt. Het is het beste om het racket vast te pakken alsof je iemand een hand geeft. Dit zorgt ervoor dat je racketblad als vanzelf open is.
Op welke hoogte je je racket vastpakt kun je zelf bepalen. Dichter bij het uiteinde zal meer kracht aan de slag geven en meer bovenaan geeft betere controle.
Het is echter belangrijk om voor één grip te kiezen en die te houden voor alle slagen. Squash gaat nou eenmaal te snel om je grip telkens aan te passen.

Positie van het racket
Als je controle en rust in het spel wil krijgen, is de positie van je racket essentieel. Je racket moet in de juiste slagpositie zijn alvorens je naar de bal beweegt. Je hebt de neiging om allereerst naar de bal toe te bewegen en dan pas je racket in stelling te brengen. Het zal duidelijk zijn dat het enorm veel tijd scheelt en meer opties geeft om het racket al in positie te hebben vóórdat je bij de bal aankomt. Probeer wanneer je de bal achterin de baan speelt, je racket mee te laten draaien in de hoek waar je de bal hebt gespeeld. Speel je de bal voorin de baan, dan hou je je racket voor je.

Oefening:

Lengte-boast: één speler staat op de T, de ander staat achterin de baan. Degene die achter in de baan staat, begint met een forehand boast en degene die op de T staat speelt deze bal vervolgens recht naar achteren, waarna de andere speler een back-hand boast speelt.

Bovenstaande oefening is heel geschikt voor de speler die op de T staat en naar voren moet bewegen. Als je ziet dat er een boast wordt gespeeld, dan draai je eerst je lichaam en racket in positie, vervolgens beweeg je naar de bal toe. Als je de oefening goed uitvoert, zul je merken dat je veel minder hoeft te bewegen.

 

Veel plezier met deze squashtip!

Wil je meer informatie over bovenstaande squashtip, dan kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op de website:
www.kydos.nl


 

Kydos werkt!

De Kydos-aanpak is uniek. Met waardering voor zowel de mentale als de lichamelijke aspecten ontdek je met Kydos zelf je verbeterpunten. Squashtraining is een onderdeel van Kydos, maar tevens omvat Kydos life coaching in de vorm van gesprekken. Introspectie gecombineerd met lichaamsbeweging. Al bewegend, sportend, laat Babette je zelf ervaren waar je blokkades - en dus oplossingen zitten.

De doelen van Kydos:


- Verhoging persoonlijke effectiviteit
- Bewustwording van eigen patronen
- Zelfrespect
- Versterkt zelfbeeld
- Teambuilding

Je omgeving kun je vaak niet of moeilijk veranderen, maar de wijze waarop je ermee omgaat wel.
Kydos contact
Babette Hoogendoorn

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.