Flevoparq_-_nationaal__Mix_team_kampioen_2011Het afgelopen seizoen van KEAN Flevoparq leek wel een op achtbaan van Walibi. Dit jaar werd het 1e team sportteam van het jaar in Dronten op basis van de resultaten van vorig seizoen. Niet kort daarna won het team de nationale beker om vervolgens een paar weken later te degraderen uit de eredivisie. De pijn van die teleurstelling is inmiddels behoorlijk minder. Helemaal door het behaalde Nederlands kampioenschap voor gemengde teams (ook wel bekend als de voorjaarscompetitie), dat afgelopen weekend bij All Inn Utrecht werd gehouden. Teammanager en centrumeigenaar Thony Schwab had deze prijs hoog op het verlanglijstje staan. De afgelopen twee jaar werd het team namelijk steeds tweede in deze competitie. Dit jaar leek het weer mis te gaan. Door blessures konden Dagmar Vermeulen en Lisette Eschweiler niet in actie komen. Vooral het gemis van Dagmar Vermeulen (nummer 9 van Nederland) werd als een aderlating beschouwd. De jonge dames Ilse Antheunisse en Wendy Gunther waren hun invallers en zouden het zwaar krijgen.

Spannende climax
Tegenstander in de finale was Eredivisionist MAX Wellness Beverwijk. KEAN Flevoparq startte dramatisch door de eerste drie wedstrijden te verliezen. Sander van Tour verloor verassend van Mitchel Kries met 3-2. Het verlies van Ilse Antheunisse tegen Cigany Sillevis met 3-0 was ingecalculeerd. Wendy Gunther verloor ook haar wedstrijd tegen Sharona Teeling, maar scoorde een belangrijke game tegen. In de vierde wedstrijd stond Flevoparq speler, Stephan Patz met 2-0 achter tegen Jos Al en moest hij een matchpoint wegwerken bij een stand van 10-9. Hij won alsnog na een zenuwslopende wedstrijd met 3-2 en hield hiermee de Drontense formatie in leven. In de 5e wedstrijd won Bart Wijnhoven met 3-1 van Olav ter Weijden. Daarna was het de beurt aan de Kopman van KEAN Flevoparq, Glenn Keenan. Hij won zijn enkelwedstrijd van de nog altijd nog fitte Arjan Janssen met 3-0.

Dubbels maken het verschil
De stand na zes wedstrijden was dus 3-3 en de gamestand was 12-12. Het zou dus aankomen op de laatste twee dubbelwedstrijden. KEAN Flevoparq stelde in beide wedstrijden Glenn Keenan op, wat enige weerstand opriep bij de Beverwijk. Echter reglementair is het toegestaan. Keenan won samen met Bart Wijnhoven de herendubbel met 2-0. Hierdoor zouden 10 punten voldoende zijn om te winnen. De mixdubbel van Beverwijk was echter op papier sterker, de geslepen ervaren rot, Arjan Janssen, samen met de Nederlandse topper, Cigany Sillevis. Ondanks dat KEAN Flevoparq de 1e game verloor was de titel een feit doordat de score 10-11 was. Beverwijk won de mixdubbel met 2-1, maar dat was louter voor de statistieken. KEAN Flevoparq mag zich door deze 15-14 winst, een jaar lang het beste Mix team noemen.

Flevoparq_-_nationaal__Mix_team_kampioen_2011

Prijsuitreiking

Bart__Stephan_in_extase