sbn_smallNederland reist met de sterkst mogelijke teams af naar het Europese Kampioenschap Squash voor landenteams, dat dit jaar van 27 t/m 30 april plaatsvindt in het Finse Espoo.

Vanessa Atkinson treedt voor de laatste keer op als kopvrouw van de Oranjedames die vorig jaar verrassend de Europese squashtitel veroverden. Naast de Nederlandse nummer 10 van de wereld, die na het EK haar racket aan de wilgen hangt, bestaat de Nederlandse damesploeg verder uit nationaal kampioene Natalie Grinham, Orla Noom en Milja Dorenbos. De formatie staat onder leiding van hoofdcoach Ronny Vlassaks en damesbondscoach Nicole Beumer.

Bij de heren vertegenwoordigen Laurens Jan Anjema, Dylan Bennett, Piedro Schweertman, Sebastiaan Weenink en Rene Mijs Nederland tijdens het EK. Anjema, Bennett en Schweertman werden rechtstreeks gekozen door herenbondscoach Lucas Buit en Vlassaks. Weenink en Mijs klopten in een speciaal uitgeschreven Play-Offs beiden Bart Ravelli en verdienden daarmee een plek in de nationale EK-ploeg.

De plaatsing en loting voor het EK landenteams wordt binnenkort bekend gemaakt. De verwachting is dat Nederland bij de dames als titelverdediger de plaatsingslijst aanvoert. De Oranjemannen eindigden vorig jaar als derde.