groepsfoto.jpgVan 16 tot en met 19 oktober is voor de tweede keer in Praag een squashclinic georganiseerd voor liefhebbers uit inmiddels vier landen (Nederland, België, Tsjechië en Australië). De deelnemers waren erg te spreken over de mix van technische, tactische, mentale en fysieke clinics afgewisseld met stadsbezoeken en vrije tijd. Een verslag.

Na het succes van de eerste clinic in Praag gehouden in juli 2008, is het vervolg een nog groter succes. Waar bij de eerste clinic de Nederlandse, Tsjechische en Australische nationaliteiten bij elkaar waren, is nog een vierde toegevoegd. De Belgische.  In twee groepen is de reis begonnen. Bradley Hindle en Steven Finitsis rijden via België om daar zeven deelnemers op te halen. Een erg gezellige reis stond in het verschiet, mede door een verjaardag van een van de dames in de bus. Aangekomen in Praag waren de kamers van het pension klaar, een goede nachtrust was ook zeker gewenst voor het drukke programma van de volgende dag. Met het aanbreken van de eerste trainingsdag stond het ontbijt als eerste op de planning.  Eenmaal op de club aangekomen leert iedereen elkaar beter kennen en even een balletje warm slaan biedt uitkomst om de spieren op te warmen.

De focus van de clinic is, en zal altijd het zelfde blijven bij volgende clinics: educatie met participatie. Door oefeningen te laten zien betreffende warming-up en stretchen, ontwikkelt iedere speler een routine om de kans op blessures te verkleinen en het lichaam soepeler te maken. Baltechnische en speltactische squashkennis delen kan een ieder die meedoet aan deze clinics zijn of haar squashspel doen verbeteren. Kennis werd gedeeld door Bradley Hindle, Steven Finitsis, David Tomanek, Olga Ertlova.

Een goede lunch helpt het lichaam zich voor te bereiden op de volgende portie training. Met de hele groep warm eten, bijpraten over wat er tot dan geleerd en behandeld is en de planning voor de rest van de dagen bespreken. Na alle aspecten van squash behandeld te hebben. Technisch, Tactisch, Fysiek en Mentaal zijn twee demonstratiewedstrijden gegeven door Steven Finitsis vs. Andre Ertlova en Bradley Hindle vs. Olga Ertlova. Het doel hiervan is tactisch het spel beter te verkennen en de bewegingen van professionele spelers op de baan te kunnen volgen. Een warme douche, goed eten, en een kleine stadstour stond op het programma. Waar alle culturen en nationaliteiten zich mengen komen de beste en meest gezellige avonden tot stand.

Ervaringen werden gedeeld, adressen uitgewisseld en plannen gemaakt voor de volgende ontmoeting. Alle deelnemers hebben het naar hun zin gehad en een aantal van hen zal er weer bij zijn bij de volgende clinic die gehouden wordt van 19-22 februari 2009 in Amsterdam. Wilt u hier bij zijn, of heeft u interesse in andere activiteiten die aangeboden worden door Squashwell? Kijk dan op http://www.squashwell.com/, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel Philip Keckeis op +31610404463. Misschien tot snel!

* Live Well, Play Well, Squash *

groepsfoto.jpg9k_antwerp_phil.jpgavondeten_3.jpglunchen.jpg