Hoe vaak moet jij nou de regels van het squash toepassen? Tijdens een wekelijks potje squash met je collega of met je maatje. Misschien wel tijdens de clubavond van jouw squashcentrum? Of tijdens een competitie wedstrijd wanneer jij moet tellen terwijl je het eigenlijk niet wilt? Stel je jezelf weleens de vraag of je het nou goed doet of niet? Of denk je de regels te kennen en heb je jouw eigen mening daarover? We denken allemaal de regels van het squash te kennen.  Maar hoe vaak komt het voor dat je de regels ook echt goed toepast? Dat maakt echt niet uit, maar zorg er dan voor dat je in ieder geval de regels hebt gelezen. Speciaal hiervoor heeft Squashweb een verkorte versie van de regels. Speciaal voor jou.

 

TURNING (zich omdraaien)

Als de speler zich heeft omgedraaid om de bal te volgen of indien de bal achter de speler is omgegaan – in beide gevallen slaat de speler de bal rechts van het lichaam nadat de bal links was voorbijgekomen (of vice-versa) – dan heeft de speler aan slag een “TURNING” uitgevoerd.
Wanneer een tegenstander geraakt wordt met de bal nadat de speler aan slag zich omdraaide, dan gaat de rally naar de tegenstander.
Wanneer de speler aan slag, tijdens het omdraaien, stopt omdat hij bang is zijn tegenstander te raken, wordt een let gespeeld. Dit wordt aangeraden wanneer een speler zich wil omdraaien maar onzeker is over de positie van zijn tegenstander.

Meer van deze soort handige en korte uitleg van de regels kun je lezen in de verkorte versie van de regels. Klik hier .